11 Ağustos 2013 Pazar

TAKY#1 işeyin üzerime ÖNSÖZ

yedekçingene/ işeyin üzerime Arka Kapak

TabuKıran Fanzin yayın hayatına başladığı 2012’nin son çeyreğinden beri kendini yenilemek, geliştirmek ve alt kültüre ait yeni ürünler üretme çabası içindedir. İşte TabuKıran Alt Kültür Yayınları projesi de buna yönelik bir hamledir. TabuKıran Fanzin başta olmak üzere birkaç fanzin, birkaç bilgilendirici kılavuz ve fanzin kitaplardan oluşan yayınlar çıkarmayı hedeflemektedir.

“yedekçingene”nin “işeyin üzerime” isimli kitabı da TabuKıran Alt Kültür Yayınlarının fanzin kitap serisinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

“yedekçingene” kendine has üslubu ve biçimi büyük harf kullanmaya karşı duruşuyla ve iğneleyici sözleriyle karşımızda. “işeyin üzerime” adını kitabın içinde yer alan bir şiirden alıyor. Kitabın başka bir özelliğiyse hem şiirlerden hem de düz yazılardan oluşması. “yedekçingene”nin yazılarında felsefi bir birikimin yanında sokağın ağzını kullanması da ayrı bir güzellik katıyor.

“yedekçingene” okuyucusuna istediğini veren sokağın dilini konuşan bir yazar. Karakterlerini ve konusunu sokaktan, gerçeklikten, yaşanmışlıktan alıyor ve okuyucunun birçok yerde kendini bulmasını sağlıyor.

Edebiyatın tekelleştiği, yazarların ve şairlerin üslubunun yumuşadığı, her sayfaya bir kısa şiir koyularak kağıt israfı yapan şiir kitaplarının arttığı ve şairlerin sürekli kendini tekrarladığı şu günlerde “işeyin üzerime” tüm tabuları yıkan bir kitap olarak karşınızda…

Keyifli Okumalar… 

barisazar@gmail.com
TabuKıran Fanzin Genel Yayın Yönetmeni

Barış Azar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder